Milyen lépésekből áll össze a márványcsiszolás?


  • durva csiszolás, amivel a márványlapok közötti szintkülönbséget szüntetjük meg.
  • finomcsiszolás, amivel a karcokat szedjük ki a márványból
  • szélek, sarkok csiszolása kézi, vizes géppel
  • polírozás vegyszeresen és mechanikusan, hogy tartós legyen a csillogás
  • impregnálás amivel a felületet kezeljük, hogy folyadéktaszító hatása ismét a régi legyen

Márványpadlók fényezése


Vagyis karbantartó polírozás. Olyan márvány felületeken használjuk ahol a meglévő márvány burkolat a fényét vesztette vagy az újkori csillogó hatása már nem a régi. Polírozással gyorsan, hatékonyan, kis költséggel visszaállítható a márvány járólap, márvány munkalap, márvány padlólap, vagy márvány burkolat eredeti állapota. Ha ez elmarad, és a márvány burkolat egyre jobban bemattul, már komolyabb fényezőporos polírozást kell alkalmazni.

Márvány burkolatok felújítása (durva csiszolása)


A nagyon régi, elhasználódott, erősen szennyezett, vagy még sosem csiszolt márvány burkolatokon, (márvány járólap, márvány munkalap, vagy márvány padlólap) úgynevezett mélycsiszolást alkalmazunk. Durva szemcsézetű csiszológyémántokkal megszüntetjük a márvány padlón található egyenetlenségeket, síkba csiszoljuk a felületet, és lecsiszoljuk a márványburkolat felső, elkoszolódott, karcos rétegét, eltüntetve ezzel a szennyeződéseket.

A síkba csiszolást érdemes elvégeztetni új márvány burkolat esetén is, mert rendkívül szép felületet kapunk, mintha csak egy márvány munkalapból lenne leburkolva. Az adott fázisnál megoldható a fuga kikaparása, illetve újra fugázás is.