A márványcsiszolás és polírozás folyamatát speciális technológiával, gépekkel és szerszámokkal végezzük el.

Ezek a nagy gépek (120-550 kg) a rajtuk lévő víztartályból a csiszoló kövekkel ellátott tárcsákra engedett hűtővízzel akadályozzák meg, hogy az egyébként rendkívül nagy porral járó tevékenység során a levegőbe semmi se kerüljön.

Fejlett gépparkunknak köszönhetően, a kisebb helyiségek csiszolására alkalmas szerkezetek mellett megtalálhatóak az egészen nagy, akár több ezer négyzetméter méretű felület befogására is kész csiszológépek.

Szomorú tény, de sajnos még a legnagyobb alapossággal és szaktudással lerakott padlóburkolat felületén is találkozunk síkfogassággal, ami annyit jelent, hogy az egyes lerakott lapok között 1-2 mm szintbeli különbség lesz.
A padlócsiszolás, legyen az márványcsiszolás, gránit csiszolás, terrazzo csiszolás, gres csiszolás, vagy mészkő csiszolás, ennek a fogasságnak a lemarásával kezdődik.

Itt kőtípustól függően gyémántszerszámokkal, vagy durvább csiszolókövekkel a teljes padlófelületet egy síkra csiszoljuk. A márványcsiszolás első fázisát a durvább szemcsés csiszolókövek segítségével végezzük.

Ennek a folyamatnak a keretében hozzuk létre a teljesen egybefüggő márvány felületet. A durvázás során láthatóvá váló kisebb-nagyobb lyukakat a megfelelő árnyalatra kevert műgyantával folyamatosan tömítjük. A következő lépésben már a finomabb kövek használatával tüntetjük el az erős nyomokat.

Végül pedig következik a márvány polírozás, melyet egészen finom szerszámokkal végzünk, melynek eredménye a fényes, tartós, ragyogó márvány burkolat.