Referenciák

Budapest Marriott Hotel

Márványcsiszolás

2019 februárjában a Marriott hotelben jártunk, ahol egy fényét vesztett márvány padlóját újítottuk fel. A padló megmunkálását az úgynevezett síkfogasság – vagyis a márvány lapok közti szintkülönbség – lecsiszolásával kezdtük. Durva gyémánt csiszoló korongok segítségével kiszedtük a márványból a fogakat, és síkba csiszoltuk a felületet. Ezután 5 fázisú fényezési munkálatok következtek, ezt fényezőporos polírozás követte 2 fázisban. A végső folyamatokban egy speciális, úgynevezett fényező szivaccsal felmostuk, majd impregnáltuk a márvány felületét. 
Végeredményül a mészkőcsiszolás által a padló ragyogó, és megfelelő karbantartás mellett még hosszú évekig őrizni fogja exkluzív megjelenését.Most a kopottas márványpadló, a márványcsiszolás által, újra a régi eleganciájában tündökölhet, még hosszú évekig.

Márványcsiszolás

Márványcsiszolás

A magánház 30 éves burkolatát márvánnyal készítették. A márványpadló az évek során teljesen elhasználódott és fénye elkopott. A felületet durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el megmunkálni. A tükörfény elérése érdekében egyre finomabb korongokkal csiszoltunk. Legvégül a márványpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük az olaj, a víz és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A padlócsiszolás technológiájának köszönhetően szemmel látható eredményt értünk el. A karcos, kopottas márványpadlót egy fényes és könnyen takarítható csiszolt márvány felület váltotta fel. A padlócsiszolásnak köszönhetően, megfelelő karbantartás mellett a márványpadló még hosszú évekig megfogja őrizni exkluzív megjelenését.

Márványcsiszolás

18. kerületi magánlakás – Márványcsiszolás

2019 nyarán egy a 70-es években épült magánlakás márványpadló felújítási munkálataival bízták meg cégünket. A régi, kopottas márvány felületét egy durva szemcseszerkezetű csiszolókorong segítségével kezdtük el megmunkálni. A selyemfény elérése érdekében több fázisú fényezési folyamatok következtek. Ezután finom márványcsiszoló korongokkal políroztuk fel a felületet. A legutolsó csiszolási folyamat részeként a márványt impregnálóanyaggal kezeltük. Ez által egy folyadéktaszító réteg keletkezik a márványpadló felületén, így megóvva azt a szennyeződésektől. A márványcsiszolás által a kopott, karcos márványfelület visszanyerte régi pompáját.

Márványcsiszolás

Tardosi Mészkőcsuszolás - Győr Önkormányzat

Az önkormányzat 50 évvel ezelőtt elhelyezett burkolatát márvánnyal készítették. A mészkőpadló az évek során teljesen elhasználódott, kikagylósodott, így színazonos anyaggal töltöttük ki a réseket. A felületet durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el megmunkálni. Így a felületről eltüntettük a marásokat, karcokat. Legvégül a mészkőpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük az a víz és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A padlócsiszolás technológiájának köszönhetően szemmel látható eredményt értünk el. A karcos, kopottas mészkőpadlót egy fényes és könnyen takarítható csiszolt mészkő felület váltotta fel. A padlócsiszolásnak köszönhetően, megfelelő karbantartás mellett a mészkőpadló még hosszú évekig megfogja őrizni exkluzív megjelenését.

Márványcsiszolás

Márványpadló felújítása – Magánház

2019 második felében egy magánházban készítettünk csiszolt márvány felületet. A házban 20 évvel ezelőtt elhelyezett burkolat az évek folyamán megrepedezett, fényét vesztette és bizonyos kövek elmozdultak.  Az elmozdult kövek által keletkezett szintbeli különbségeket síkcsiszolás segítségével tüntettük el. A márványfelületen kialakult repedéseket színazonos anyaggal töltöttük ki. A márvány megmunkálását durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el és egyre finomabb korongokkal csiszoltunk a magasfény eléréséig. A végső munkafolyamatban a márványpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük, ezáltal megvédve azt a különböző folyadékok taszítása érdekében. Most a kopottas, fényét vesztett márványpadló a csiszolás technológiájának köszönhetően újra a régi pompájában tündökölhet hosszú éveken át.

Márványcsiszolás
Márványcsiszolás

Családi ház - Vraca mészkő burkolat felújítása

A mészkőpadló felújítási munkálatait a burkolat bontásával kezdtük meg, ezután a mészkőlapokat megtisztítottuk. A következő munkafolyamat a mészkőpadló burkolása volt. A felújítási folyamatot a fugázás követte, melynek száradási ideje leteltét követően megkezdtük a csiszolási munkálatokat. Első körben durva korongokat használtunk, aztán fokozatosan egyre finomabb szemcseszerkezetű korongokkal csiszoltuk a mészkőpadló felületét.  A csiszolási folyamatok legvégső fázisában políroztuk és impregnáltuk a vraca mészkőburkolatot.

mészkő burkolat felújítása