Márványcsiszolás lépései

Márványcsiszolás lépései

 

Milyen lépésekből áll össze a márványcsiszolás?

  • durva csiszolás, amivel a márványlapok közötti szintkülönbséget szüntetjük meg.
  • finomcsiszolás, amivel a karcokat szedjük ki a márványból
  • szélek, sarkok csiszolása kézi, vizes géppel
  • polírozás vegyszeresen és mechanikusan, hogy tartós legyen a csillogás
  • impregnálás amivel a felületet kezeljük, hogy folyadéktaszító hatása ismét a régi legyen
Márványpadlók fényezése

Vagyis karbantartó polírozás. Olyan márvány felületeken használjuk ahol a meglévő márvány burkolat a fényét vesztette vagy az újkori csillogó hatása már nem a régi. Polírozással gyorsan, hatékonyan, kis költséggel visszaállítható a márvány járólap, márvány munkalap, márvány padlólap, vagy márvány burkolat eredeti állapota. Ha ez elmarad, és a márvány burkolat egyre jobban bemattul, már komolyabb fényezőporos polírozást kell alkalmazni.


Márvány burkolatok felújítása (durva csiszolása)

A nagyon régi, elhasználódott, erősen szennyezett, vagy még sosem csiszolt márvány burkolatokon, (márvány járólap, márvány munkalap, vagy márvány padlólap) úgynevezett mélycsiszolást alkalmazunk. Durva szemcsézetű csiszológyémántokkal megszüntetjük a márvány padlón található egyenetlenségeket, síkba csiszoljuk a felületet, és lecsiszoljuk a márványburkolat felső, elkoszolódott, karcos rétegét, eltüntetve ezzel a szennyeződéseket.

A síkba csiszolást érdemes elvégeztetni új márvány burkolat esetén is, mert rendkívül szép felületet kapunk, mintha csak egy márvány munkalapból lenne leburkolva. Az adott fázisnál megoldható a fuga kikaparása, illetve újra fugázás is.


Márványpadlók finom csiszolása

Az enyhe karcok, szennyeződések eltávolítására használjuk a finom csiszolási folyamatot, melynek során az említett hibák eltűnhetnek, meglévő márvány járólapjának, márvány munkalapjának, márvány padlólapjának, vagy egyéb márvány burkolatának fénye ismét ragyogó lesz a munka elvégzésével. Finom csiszolással a lapok nem csiszolhatók egy síkra, így ha ilyen probléma is van meglévő márvány burkolatával, a felújítást ajánljuk.Márványpadlók fényezése

Vagyis karbantartó polírozás. Olyan márvány felületeken használjuk ahol a meglévő márvány burkolat a fényét vesztette vagy az újkori csillogó hatása már nem a régi. Polírozással gyorsan, hatékonyan, kis költséggel visszaállítható a márvány járólap, márvány munkalap, márvány padlólap, vagy márvány burkolat eredeti állapota. Ha ez elmarad, és a márvány burkolat egyre jobban bemattul, már komolyabb fényezőporos polírozást kell alkalmazni.Márványpadlók impregnálása

Az impregnálásra abban az esetben kerül sor, ha a meglévő márvány járólapja, márvány munkalapja, márvány padlólapja, vagy egyéb márvány burkolata a nedvet, vagy egyéb folyadékot nem taszítja már el, hanem magába szívja. Impregnálással a fugák és a márvány padlólap nehezebben szennyeződik. Konyhákban, bejáróknál, és fürdőszobában kimondottan ajánlott!