Magánlakás – márványpadló felújítása

A magánlakás burkolatát márvánnyal készítették. Az évek folyamán a márványpadló felülete elhasználódott, megkopott és fényét vesztette. A felületet durva szemcseszerkezetű koronggal kezdtük el felcsiszolni, így a felületről eltüntettük a karcolásokat és marásokat. A kívánt fény elérése érdekében egyre finomabb korongokkal dolgoztunk. A finomcsiszolást követően több fázisban fényezési munkálatok következtek. Az utolsó munkafázisban a márványpadlót fényező szivacs segítségével felmostuk és ezután impregnáltuk. Az impregnáló szer védelmet nyújt a maró, savas hatású folyadékokkal szemben és megóvja a felületet a szennyeződésektől. A padlócsiszolásnak köszönhetően megfelelő karbantartás mellett a mészkőpadló még hosszú évekig meg fogja őrizni exkluzív megjelenését.

márványpadló felújítása

Márványpadló felújítása – Magánház

2019 második felében egy magánházban készítettünk csiszolt márvány felületet. A házban 20 évvel ezelőtt elhelyezett burkolat az évek folyamán megrepedezett, fényét vesztette és bizonyos kövek elmozdultak.  Az elmozdult kövek által keletkezett szintbeli különbségeket síkcsiszolás segítségével tüntettük el. A márványfelületen kialakult repedéseket színazonos anyaggal töltöttük ki. A márvány megmunkálását durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el és egyre finomabb korongokkal csiszoltunk a magasfény eléréséig. A végső munkafolyamatban a márványpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük, ezáltal megvédve azt a különböző folyadékok taszítása érdekében. Most a kopottas, fényét vesztett márványpadló a csiszolás technológiájának köszönhetően újra a régi pompájában tündökölhet hosszú éveken át.

18. kerületi magánlakás – Márványcsiszolás

2019 nyarán egy a 70-es években épült magánlakás márványpadló felújítási munkálataival bízták meg cégünket. A régi, kopottas márvány felületét egy durva szemcseszerkezetű csiszolókorong segítségével kezdtük el megmunkálni. A selyemfény elérése érdekében több fázisú fényezési folyamatok következtek. Ezután finom márványcsiszoló korongokkal políroztuk fel a felületet. A legutolsó csiszolási folyamat részeként a márványt impregnálóanyaggal kezeltük. Ez által egy folyadéktaszító réteg keletkezik a márványpadló felületén, így megóvva azt a szennyeződésektől. A márványcsiszolás által a kopott, karcos márványfelület visszanyerte régi pompáját.

Márványcsiszolás
Márványcsiszolás
Márványcsiszolás

Márványcsiszolás

A magánház 30 éves burkolatát márvánnyal készítették. A márványpadló az évek során teljesen elhasználódott és fénye elkopott. A felületet durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el megmunkálni. A tükörfény elérése érdekében egyre finomabb korongokkal csiszoltunk. Legvégül a márványpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük az olaj, a víz és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A padlócsiszolás technológiájának köszönhetően szemmel látható eredményt értünk el. A karcos, kopottas márványpadlót egy fényes és könnyen takarítható csiszolt márvány felület váltotta fel. A padlócsiszolásnak köszönhetően, megfelelő karbantartás mellett a márványpadló még hosszú évekig megfogja őrizni exkluzív megjelenését.