Márvány mozaik terrazzo lap burkolat felújítása

A Parlament egy régi, megkopott és fényét vesztett márvány mozaik terrazzo burkolatának felújításával bízta meg cégünket. Első körben a terrazzo padló felületéről a ragasztót kellett eltávolítanunk. Ezután több fázisban durvaszemcseszerkezetű padlócsiszoló koronggal vettük kezelésbe a burkolatot. A durvacsiszolás által a padlóból eltávolítottuk a szennyeződéseket és a karcokat. Ennek köszönhetően egy teljesen sík terrazzo felületet kaptunk. Ezt követően a mozaik padlón egyre finomabb szemcseszerkezetű korongokkal dolgoztunk. A finompolírozási fázist a kívánt fény eléréséig folytattuk. A fényezési munkálatoknak köszönhetően a mozaik lapok visszanyerték az eredeti színüket és fényüket. Legvégül a burkolat felületét egy fényező szivacs segítségével mostuk fel, illetve egy speciális impregnáló szert alkalmaztunk, mely segít a padlót megóvni a szennyeződéstől és a maró, savas folyadékoktól. A padlócsiszolás technológiája által az elhasználódott és kopott terrazzo padlót egy fényes, csiszolt terrazzo burkolat váltotta fel. Most a kopottas terrazzo burkolat, a padlócsiszolás által, újra a régi eleganciájában tündökölhet hosszú éveken át.

Győri Önkormányzat – Tardosi márványpadló felújítása

Az önkormányzat burkolatát tardosi márvánnyal készítették. A márványpadló az évek során teljesen elhasználódott és fénye elkopott. A felületet durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el megmunkálni. A tükörfény elérése érdekében egyre finomabb korongokkal csiszoltunk. Legvégül a márványpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük az olaj, a víz és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A padlócsiszolás technológiájának köszönhetően szemmel látható eredményt értünk el. A karcos, kopottas márványpadlót egy fényes és könnyen takarítható csiszolt márvány felület váltotta fel. A padlócsiszolásnak köszönhetően, megfelelő karbantartás mellett a márványpadló még hosszú évekig megfogja őrizni exkluzív megjelenését.

Tardosi mészkő padlóburkolat

Egy magánlakás padlóburkolatát tardosi mészkővel készítették el. A mészkőpadló az évek során megkopott és elhasználódott, ezért felújításra szorult. A felületet durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el megmunkálni. A tükörfény elérése érdekében egyre finomabb korongokkal csiszoltuk. Végül a mészkőpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük az olaj, víz és egyéb folyadékok taszítása érdekében. A padlócsiszolásnak köszönhetően szembetűnő látványt értünk el. A régi karcos, megkopott padlófelületből egy fényes, könnyen takarítható mészkő felület lett, a padlócsiszolásnak köszönhetően. Megfelelő karbantartás mellett még sokáig pompázhat ilyen szép fényben a mészkőpadló.

Tardosi mészkő padlóburkolat

Magánlakás – márványpadló felújítása

A magánlakás burkolatát márvánnyal készítették. Az évek folyamán a márványpadló felülete elhasználódott, megkopott és fényét vesztette. A felületet durva szemcseszerkezetű koronggal kezdtük el felcsiszolni, így a felületről eltüntettük a karcolásokat és marásokat. A kívánt fény elérése érdekében egyre finomabb korongokkal dolgoztunk. A finomcsiszolást követően több fázisban fényezési munkálatok következtek. Az utolsó munkafázisban a márványpadlót fényező szivacs segítségével felmostuk és ezután impregnáltuk. Az impregnáló szer védelmet nyújt a maró, savas hatású folyadékokkal szemben és megóvja a felületet a szennyeződésektől. A padlócsiszolásnak köszönhetően megfelelő karbantartás mellett a mészkőpadló még hosszú évekig meg fogja őrizni exkluzív megjelenését.

márványpadló felújítása

Márványpadló felújítása – Magánház

2019 második felében egy magánházban készítettünk csiszolt márvány felületet. A házban 20 évvel ezelőtt elhelyezett burkolat az évek folyamán megrepedezett, fényét vesztette és bizonyos kövek elmozdultak.  Az elmozdult kövek által keletkezett szintbeli különbségeket síkcsiszolás segítségével tüntettük el. A márványfelületen kialakult repedéseket színazonos anyaggal töltöttük ki. A márvány megmunkálását durva szemcseszerkezetű csiszolókoronggal kezdtük el és egyre finomabb korongokkal csiszoltunk a magasfény eléréséig. A végső munkafolyamatban a márványpadló felületét impregnáló anyaggal kezeltük, ezáltal megvédve azt a különböző folyadékok taszítása érdekében. Most a kopottas, fényét vesztett márványpadló a csiszolás technológiájának köszönhetően újra a régi pompájában tündökölhet hosszú éveken át.